Mi van, ha az áram kimarad? – Természetesen van megoldás!

Akkor mi marad?

Sötétség….. szinte megáll az élet. Modern korunkban annyira megszokott lett a villamos energia, hogy szinte természetesnek vesszük állandó jelenlétét. De mi van, ha ez a folyamatosság megszakad egy téli ónos eső, vihar, munkagép által átvágott vezeték, esetleg előre bejelentett áramszünet miatt?

Nélkülözhetetlenné vált a villamos energia. Ha ez nincs, kiolvad a hűtőt áru, nem működik a szellőztető ventillátor, megáll az automata kazán, haszontalanná válik a riasztóberendezés, és ez a szöveg sem jelenne meg, hisz a szerver gépek is áramot igényelnek.

Szerencsére ez viszonylag ritkán következik be, de ez sovány vigasz annak, akinek elvesztek az adatai vagy milliós nagyságrendű kára keletkezett a leolvadt hűtők, esetleg az ólban megfulladt állatállomány miatt.

Persze kisebb teljesítményigény esetén a rövid idejű áramszüneteket át lehet hidalni szünetmentes tápegységgel, de mi van, ha nem csak 10 percig tart? Megoldható esetlegesen inverter és akkumulátortelepek segítségével, amit szélgenerátorral vagy napelemmel táplálunk. De a szél sem fúj örökké, és a nap sem süt mindig. Bár ez a jövő, de egy ilyen beruházás nem kis procedúra, és nem kis költség.

Az igazi megoldás – az automatikusan vezérelt – vészhelyzeti HERON áramfejlesztők jelentik. Ezek a berendezések képesek áthidalni a hosszabb áramszünetet is, vagy a fentiekkel kombinálva képes tölteni a szélgenerátorok, napelemek lemerült akkumulátorait.

Egy komoly kereskedelmi, vendéglátó egység, vagy egy folyamatos energiaellátást igénylő üzem nem kockáztathatja meg az áramszünettel járó veszteségeket. Az automatikusan vezérelt HERON áramfejlesztő beszerzési költsége eltörpül az esetleges veszteségekhez képest.

Áramszünet esetén a berendezés lekapcsolja a fogyasztókat a villamos hálózatról, elindítja a generátort, és miután a készülék elérte az üzemi hőmérsékletet, rákapcsolja a fogyasztókat.

Az indítási folyamat semmiféle beavatkozást nem igényel, Ön csak a telefonján megjelenő SMS üzenetből értesül az eseményről (külön opció). Így csak pár percig kell nélkülözni a villamos energiát. Természetesen ha ez sem megengedett, a folyamatos energiaellátás megfelelő szünetmentes tápegységgel megoldható.

A HERON vezérlő automatika folyamaton figyeli a hálózat paramétereit és feszültségcsökkenés vagy fáziskimaradás esetén is beavatkozik. A nagyméretű üzemanyagtartálynak köszönhetően akár 6-7 órán keresztül képes ellátni a fogyasztókat.

Amikor a hálózati feszültség visszatér, a berendezés visszakapcsol, és készenlétbe helyezi az áramfejlesztőt

A külön opcióként kapható GSM modul értesíti Önt állapotváltozások esetén. Ezzel a kiegészítővel lehetőség van telefon segítségével történő távindításra is.

A termék főbb előnyei:

 • A HERON áramfejlesztő működése nem igényel emberi felügyeletet.
 • Automatikus indítás áramszünet vagy fáziskimaradás esetén, ill. ha a hálózati feszültség eltér a megadottól.
 • Automatikus motormelegítés, terhelés kapcsolás.
 • A HERON automatika figyeli a generátorból kijövő áram paramétereit, folyamatosan vezérli és ellenőrzi a meghajtómotort.
 • Hálózati feszültség visszatérte után – az előre beállított idő elteltével -, visszakapcsol hálózati üzemre, és a motor lehűtése után leállítja az áramfejlesztőt.
 • A biztonságos indítás érdekében a készülék akkumulátorának töltéséről és túltöltés elleni védelméről is az automatika gondoskodik.
 • Két –egymástól független -, rendszer biztosítja a hálózathoz történő véletlen összekapcsolás kizárását.
 • Külön tartozékként kiegészíthető GSM modullal is, mely a berendezés főbb állapotváltozásáról SMS üzenetben értesíti Önt.
 • Készenléti üzemben folyamatosan figyeli a hálózat paramétereit, tölti az akkumulátorát, így az indítás hosszabb leállás esetén is biztosított.
 • Lehetőség van az automatika kikapcsolására, így a berendezés indítókulccsal, vagy berántó szerkezettel is indítható.
 • A HERON termékek megfelelnek az ISO 9001 és az ISO 14001 szabványoknak, így biztos lehet benne, hogy igazi minőséget fog kézhez kapni!

Napelem és/vagy szélerőműveknél használt akkumulátorok töltése is megoldható az áramfejlesztők távvezérelt indításával. Ebben az esetben egy külső, záró kontaktus (akkumulátortöltő vezérlőjel) hatására indul az áramfejlesztő, majd a bemelegítés után biztosítja az energiát a töltő számára (is). Az áramfejlesztő a kontaktus bontásával állítható le.

Önnek hány forintjába kerülne egy hosszabb áramszünet? Több százezer, millió? Elkerülheti ezt a veszteséget! Ha Ön is úgy gondolja, hogy szüksége lenne egy ilyen berendezésre, kattintson a linkre, vagy hívja a 06-70 7028130 telefonszámot, vagy küldjön e-mailt a t.ring@madalbal.hu-ra!